Waardenmodel biedt uitkomst

Wat hebben de gemeente Almelo en Alphen aan den Rijn met elkaar te maken? Het zijn twee gemeenten die graag vernieuwend bezig zijn. Ook zij worstelen met de vraag hoe we de openbare ruimte moeten beoordelen. Het ‘Waardenmodel Leefomgeving’ biedt uitkomst.

Almelo en Alphen aan den Rijn zijn twee gemeenten die het aandurfden om via het waardenmodel naar de openbare ruimte te kijken. Aan de hand van de negen uiteenlopende thema’s van het waardenmodel, is in Almelo de wijk Haghoek getoetst en in Alphen aan den Rijn het Weteringpark.

Diverse mix

Op dit moment zijn we bezig met een nulmeting, die een beeld geeft van de huidige situatie. De meting laat zien waar de sterke en zwakke punten liggen. De groepen die de metingen afnemen, zijn een diverse mix van binnen- en buitendienstmedewerkers en bewoners. Deze mix brengt deskundigheid, actualiteit en emotie in het gesprek.

Alle facetten van de openbare ruimte worden meegenomen, waardoor een volledig beeld ontstaat. Dit vertaalt zich in een mooie opdracht om de wijk Haghoek en het Weteringpark om te vormen.

Nieuwsberichten

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws