NCBOR 2022: Veel belangstelling voor waardenmodel Cyber

Het Nationaal Congres voor beheerders van de fysieke leefomgeving was weer een geslaagde dag. Ruim 300 beheerders reisden donderdag 21 april 2022 af naar Helmond. Tijdens het congres, dat in het teken stond van ‘Beheer met meerwaarde’, was er veel belangstelling voor het ‘Waardenmodel leefomgeving’ van Cyber.

We zien de laatste jaren steeds meer waardering ontstaan voor onze fysieke leefomgeving. En daar kunnen we vanuit beheer nog meer waarde aan toevoegen. Denk aan thema’s als veiligheid, participatie, duurzaamheid, toegankelijkheid, betrouwbaarheid en samenwerking. Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte stond dit jaar daarom in het teken van ‘Beheer met meerwaarde’.

Cyber Advies was een van de trotse sponsoren van het event. Tijdens de zeepkistsessies was er veel belangstelling voor onze pitch over het ‘Waardenmodel Leefomgeving’.

Veel potentieel kapitaal

De kijk op de openbare ruimte verandert snel. Voorheen hadden we het voornamelijk over schoon, heel en veilig en het beheren van assets als bomen en wegen. Maar er is een bredere blik nodig voor het behalen van grotere maatschappelijke doelen als klimaat en sociale cohesie. De openbare ruimte kent veel potentieel kapitaal. Daarom wordt het tijd dat we die gaan benutten!

Cyber Advies doet dit door een nieuwe aanpak, waarbij we aan de hand van ons nieuwe waardenmodel sturen op waarden. Dit doen we – geïnspireerd door de Global Goals van de VN – door ambities te formuleren, te meten aan de hand van indicatoren en meetlatten, en resultaten te analyseren en uit te werken in strategieën, maatregelen en kosten.

Interesse?

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een pilot in een gebied of buurt naar keuze? Neem dan contact op met Marcel Aarnink via 06 27 21 93 35 of marcel.aarnink@cyber-adviseurs.nl.

Nieuwsartikelen

Afronding stage biodiversiteit door Simon de Vries

Afronding stage biodiversiteit door Simon de Vries

Bij Cyber Advies heb ik de kans gekregen om te leren over de wereld van advies en alles wat hierbij komt kijken. Omdat mijn opdracht enig raakvlak moest hebben met mijn opleiding, bos- en natuurbeheer, ben ik voornamelijk met de groene kant van advies bezig geweest....

Waardenmodel bewijst z’n dienst in Zaanstad

Waardenmodel bewijst z’n dienst in Zaanstad

Zaanstad is één van de eerste gemeenten waar Cyber haar ‘Waardenmodel Leefomgeving’ in de praktijk heeft toegepast. Zo werd de afgelopen maanden getoetst of de ambities van de gemeente na renovatie van een achterstandswijk zijn behaald. “Het model legt meer bloot dan...

Successen van Cens-or

Successen van Cens-or

Afgelopen maand heeft Cens-or meerdere successen geboekt. Zo hebben we twee plaatsingen gerealiseerd op deze krappe arbeidsmarkt. Dit levert tevreden opdrachtgevers en enthousiaste professionals op.      Cens-or heeft de gemeente Brummen voorzien van...