Update Waardenmodel Leefomgeving

In 2022 hebben wij met trots het Waardenmodel Leefomgeving 1.0 en 2.0 gepresenteerd. Vanuit een eerste idee (‘we moeten meer sturing kunnen geven aan de waarden van de leefomgeving’), is een instrumentarium ontstaan met definities, indicatoren en meetlatten. Wat kunt u dit jaar verwachten?

 

Afgelopen jaar is het Waardenmodel Leefomgeving meerdere keren ingezet voor concrete vraagstukken. Ook is het waardenmodel toegepast in beleidsplannen (zoals in Hellendoorn) en beheerplannen (zoals voor Hof van Twente). Studenten en de klankbordgroep hebben ons geholpen het model verder te ontwikkelen door het uit te testen en ons feedback te geven. Ook is er een speciale website opgezet: www.waardenmodelleefomgeving.nl. Kortom: we hebben in 2022 mooie stappen gezet!

Concrete metingen

In 2023 willen we het waardenmodel in nog meer projecten toepassen. Door de koppeling met Apptimize (beeldgericht werken) kunnen we concrete metingen doen. Hoe scoort een gebied op de verschillende thema’s? Waar liggen kansen? In beleidsplannen kunnen we het waardenmodel meenemen om de ambities scherp te krijgen en prioriteiten te stellen.

Daarnaast zoeken we dit jaar nog meer de samenwerking met partners die met ons verder willen bouwen aan het waardenmodel. We denken eraan een gebruikersplatform op te zetten. Hierover gaan we later dit jaar graag met u in gesprek.

Heeft u interesse in het Waardenmodel Leefomgeving? Wilt u het toepassen of wilt u het samen met ons verder ontwikkelen? Neem dan contact op via anneloes.voorberg@cyber-adviseurs.nl of kijk op www.waardenmodelleefomgeving.nl.

 

 

 

Nieuwsartikelen

Groenbeheerplan voor gemeente Amstelveen

Groenbeheerplan voor gemeente Amstelveen

In 2022 heeft Cyber Advies de groenbegroting voor gemeente Amstelveen doorgerekend. Eén van de aanbevelingen was toen om een groenbeheerplan op te stellen. De gemeente heeft dit ter harte genomen en Cyber Advies gevraagd hen daarbij te helpen. Inmiddels is het...

Meer grip voor Wijdemeren

Meer grip voor Wijdemeren

Cyber Advies helpt de gemeente Wijdemeren meer grip te krijgen op het beheer en onderhoud van haar kapitaalgoederen. Dit doet ze door de gemeente te ondersteunen bij het opstellen van een beleidsplan integraal beheer, beheerplannen, het op orde brengen van de...

Cyber advies op 30 maart partner en spreker tijdens NCBOR

Cyber advies op 30 maart partner en spreker tijdens NCBOR

Cyber Advies is ook deze editie van NCBOR op 30 maart in Den Haag van de partij. Wij zijn sponsor en organiseren samen met de gemeente Hellendoorn een themasessie over waardengestuurd beheren. Ons Waardenmodel Leefomgeving biedt de bouwstenen om concreet richting te...