Update Waardenmodel Leefomgeving

In 2022 hebben wij met trots het Waardenmodel Leefomgeving 1.0 en 2.0 gepresenteerd. Vanuit een eerste idee (‘we moeten meer sturing kunnen geven aan de waarden van de leefomgeving’), is een instrumentarium ontstaan met definities, indicatoren en meetlatten. Wat kunt u dit jaar verwachten?

 

Afgelopen jaar is het Waardenmodel Leefomgeving meerdere keren ingezet voor concrete vraagstukken. Ook is het waardenmodel toegepast in beleidsplannen (zoals in Hellendoorn) en beheerplannen (zoals voor Hof van Twente). Studenten en de klankbordgroep hebben ons geholpen het model verder te ontwikkelen door het uit te testen en ons feedback te geven. Ook is er een speciale website opgezet: www.waardenmodelleefomgeving.nl. Kortom: we hebben in 2022 mooie stappen gezet!

Concrete metingen

In 2023 willen we het waardenmodel in nog meer projecten toepassen. Door de koppeling met Apptimize (beeldgericht werken) kunnen we concrete metingen doen. Hoe scoort een gebied op de verschillende thema’s? Waar liggen kansen? In beleidsplannen kunnen we het waardenmodel meenemen om de ambities scherp te krijgen en prioriteiten te stellen.

Daarnaast zoeken we dit jaar nog meer de samenwerking met partners die met ons verder willen bouwen aan het waardenmodel. We denken eraan een gebruikersplatform op te zetten. Hierover gaan we later dit jaar graag met u in gesprek.

Heeft u interesse in het Waardenmodel Leefomgeving? Wilt u het toepassen of wilt u het samen met ons verder ontwikkelen? Neem dan contact op via anneloes.voorberg@cyber-adviseurs.nl of kijk op www.waardenmodelleefomgeving.nl. 

Nieuwsberichten

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws