Studenten aan de slag met ‘Waardenmodel Leefomgeving’

 

September betekent de start van een nieuw studiejaar. Voor Cyber Advies betekent dit dat er weer studenten voor ons aan de slag gaan. Het ‘Waardenmodel Leefomgeving’ biedt daarvoor een mooie gelegenheid. Net als vorig jaar verdiepen zich ook dit schooljaar studenten van twee opleidingen in het model.

 

 

Simon de Vries, vierdejaars student bos- en natuurbeheer bij Van Hall Larenstein, houdt zich sinds begin deze maand bezig met de uitwerking van het thema biodiversiteit. Hij richt zich hierbij op het uitwerken van beeldmeetlatten om de biodiversiteit te meten, en op maatregelen die bijdragen aan een hogere score op de meetlat. Daarnaast ondersteunt Simon ons in een aantal lopende projecten.

Pilotmetingen

Daarnaast is er onlangs een groep van vijf studenten van Hogeschool Saxion in Deventer gestart bij Cyber. De studenten van de opleidingen ‘ruimtelijke ordening en planologie’ en ‘klimaat en management’ voeren in hun tweede studiejaar in een zogenaamd ’Stadslab’ een opdracht uit voor een opdrachtgever.

Vorig studiejaar is er ook een groep studenten voor Cyber aan de slag gegaan om pilotmetingen uit te voeren voor het waardenmodel. Deze samenwerking smaakte naar meer. Vandaar dat er weer een groep is gestart die metingen uitvoert voor het waardenmodel. Daarnaast maken de studenten voor één thema een verdiepingsslag op het gebied van subindicatoren en maatregelen.

Inhoudelijke input

Het mooie van deze samenwerkingen is dat het studenten een leerervaring biedt. Daarnaast geeft het ons als Cyber inhoudelijke input waar we verder mee kunnen. We zijn benieuwd naar de resultaten!

Nieuwsartikelen

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de leefomgeving creëren, hoe doe je dat?’ Wij nodigen jou uit om je te laten inspireren door bevlogen sprekers, praktijkvoorbeelden,...

Cyber stelt Kwaliteitsplan Wegen op

Cyber stelt Kwaliteitsplan Wegen op

De gemeente Tytsjerksteradiel wil graag een visie ontwikkelen op de kwaliteit van de gemeentelijke verhardingen. Daarom stelt de Friese gemeente, in samenwerking met Cyber Advies, een Kwaliteitsplan Wegen op. Naast een doorrekening op de benodigde middelen voor de...

Nieuwsberichten

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws