Studenten aan de slag met ‘Waardenmodel Leefomgeving’

 

September betekent de start van een nieuw studiejaar. Voor Cyber Advies betekent dit dat er weer studenten voor ons aan de slag gaan. Het ‘Waardenmodel Leefomgeving’ biedt daarvoor een mooie gelegenheid. Net als vorig jaar verdiepen zich ook dit schooljaar studenten van twee opleidingen in het model.

 

 

Simon de Vries, vierdejaars student bos- en natuurbeheer bij Van Hall Larenstein, houdt zich sinds begin deze maand bezig met de uitwerking van het thema biodiversiteit. Hij richt zich hierbij op het uitwerken van beeldmeetlatten om de biodiversiteit te meten, en op maatregelen die bijdragen aan een hogere score op de meetlat. Daarnaast ondersteunt Simon ons in een aantal lopende projecten.

Pilotmetingen

Daarnaast is er onlangs een groep van vijf studenten van Hogeschool Saxion in Deventer gestart bij Cyber. De studenten van de opleidingen ‘ruimtelijke ordening en planologie’ en ‘klimaat en management’ voeren in hun tweede studiejaar in een zogenaamd ’Stadslab’ een opdracht uit voor een opdrachtgever.

Vorig studiejaar is er ook een groep studenten voor Cyber aan de slag gegaan om pilotmetingen uit te voeren voor het waardenmodel. Deze samenwerking smaakte naar meer. Vandaar dat er weer een groep is gestart die metingen uitvoert voor het waardenmodel. Daarnaast maken de studenten voor één thema een verdiepingsslag op het gebied van subindicatoren en maatregelen.

Inhoudelijke input

Het mooie van deze samenwerkingen is dat het studenten een leerervaring biedt. Daarnaast geeft het ons als Cyber inhoudelijke input waar we verder mee kunnen. We zijn benieuwd naar de resultaten!

Nieuwsartikelen

Afronding stage biodiversiteit door Simon de Vries

Afronding stage biodiversiteit door Simon de Vries

Bij Cyber Advies heb ik de kans gekregen om te leren over de wereld van advies en alles wat hierbij komt kijken. Omdat mijn opdracht enig raakvlak moest hebben met mijn opleiding, bos- en natuurbeheer, ben ik voornamelijk met de groene kant van advies bezig geweest....

Waardenmodel bewijst z’n dienst in Zaanstad

Waardenmodel bewijst z’n dienst in Zaanstad

Zaanstad is één van de eerste gemeenten waar Cyber haar ‘Waardenmodel Leefomgeving’ in de praktijk heeft toegepast. Zo werd de afgelopen maanden getoetst of de ambities van de gemeente na renovatie van een achterstandswijk zijn behaald. “Het model legt meer bloot dan...

Successen van Cens-or

Successen van Cens-or

Afgelopen maand heeft Cens-or meerdere successen geboekt. Zo hebben we twee plaatsingen gerealiseerd op deze krappe arbeidsmarkt. Dit levert tevreden opdrachtgevers en enthousiaste professionals op.      Cens-or heeft de gemeente Brummen voorzien van...