Studenten aan de slag met ‘Waardenmodel Leefomgeving’

 

September betekent de start van een nieuw studiejaar. Voor Cyber Advies betekent dit dat er weer studenten voor ons aan de slag gaan. Het ‘Waardenmodel Leefomgeving’ biedt daarvoor een mooie gelegenheid. Net als vorig jaar verdiepen zich ook dit schooljaar studenten van twee opleidingen in het model.

 

 

Simon de Vries, vierdejaars student bos- en natuurbeheer bij Van Hall Larenstein, houdt zich sinds begin deze maand bezig met de uitwerking van het thema biodiversiteit. Hij richt zich hierbij op het uitwerken van beeldmeetlatten om de biodiversiteit te meten, en op maatregelen die bijdragen aan een hogere score op de meetlat. Daarnaast ondersteunt Simon ons in een aantal lopende projecten.

Pilotmetingen

Daarnaast is er onlangs een groep van vijf studenten van Hogeschool Saxion in Deventer gestart bij Cyber. De studenten van de opleidingen ‘ruimtelijke ordening en planologie’ en ‘klimaat en management’ voeren in hun tweede studiejaar in een zogenaamd ’Stadslab’ een opdracht uit voor een opdrachtgever.

Vorig studiejaar is er ook een groep studenten voor Cyber aan de slag gegaan om pilotmetingen uit te voeren voor het waardenmodel. Deze samenwerking smaakte naar meer. Vandaar dat er weer een groep is gestart die metingen uitvoert voor het waardenmodel. Daarnaast maken de studenten voor één thema een verdiepingsslag op het gebied van subindicatoren en maatregelen.

Inhoudelijke input

Het mooie van deze samenwerkingen is dat het studenten een leerervaring biedt. Daarnaast geeft het ons als Cyber inhoudelijke input waar we verder mee kunnen. We zijn benieuwd naar de resultaten!

Nieuwsartikelen

Cyber zet in op het waardengestuurd beheer van de leefomgeving

Cyber zet in op het waardengestuurd beheer van de leefomgeving

Hoe kun je de fysieke leefomgeving gezond en circulair inrichten en beheren? En daarbij tevens aandacht hebben voor klimaatadaptatie, biodiversiteit, veiligheid, uitstraling, milieu en betrokkenheid?Hoe weet je of je dat goed doet? Gemeenten en woningcorporaties...

Aan de slag met het waardenmodel

Aan de slag met het waardenmodel

Woensdag 13 september 2023 organiseerde Cyber samen met Stadswerk regio Oost een bijeenkomst over het ‘Waardenmodel Leefomgeving’. En niet zonder succes. Ruim veertig deelnemers van gemeenten, bureaus en een woningcorporatie kwamen in Raalte samen om meer inzicht te...

Cyber ondersteunt gemeente Emmen bij inrichting openbare ruimte

Cyber ondersteunt gemeente Emmen bij inrichting openbare ruimte

De gemeente Emmen heeft een aantal beleidskaders en een visie opgesteld voor de inrichting van de openbare ruimte. Samen met Cyber Advies is de gemeente gestart met de uitwerking van deze kaders en visie. Inmiddels hebben de eerste bijeenkomsten plaatsgevonden en...

Nieuwsberichten

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws