Nieuw gezicht: Lieuwe Mulder

Vanaf 1 januari is Lieuwe Mulder het team van Cyber Advies komen versterken. Hij heeft net zijn master landschapsgeschiedenis afgerond in Groningen en kijkt met een frisse blik vanuit historie en biodiversiteit naar ontwikkelingen in de beheerwereld. Lieuwe stelt zichzelf hieronder graag aan u voor.

“Vanuit mijn master landschapsgeschiedenis en mijn bachelor geschiedenis heb ik kennis hoe oplossingen uit het verleden op het heden kunnen worden toegepast. Hierbij werd ook naar de kwaliteit van de leefomgeving gekeken en de biodiversiteit. Deze perspectieven worden ook meegenomen in het waardenmodel. Daarnaast heb ik veel ervaring met het maken van kaarten via GIS.”

 Landschapstypen

“Ik ben opgegroeid in Drenthe, vlak bij het nationale park de Drentsche Aa. Ik fiets of wandel daar heel graag. Ook is het me met de paplepel ingegoten dat het maken van ruimte voor historische landschapslagen in de omgeving een positieve werking heeft op zowel de mens als op de biodiversiteit. Vanuit mijn master heb ik geleerd hoe de verschillende landschapstypen in Nederland zijn opgebouwd, wat ik zeer interessant vond. Nu woon ik in het centrale Utrecht en leer ik via Cyber Advies ook de hedendaagse beheerwereld achter dit landschap kennen.”

Muziek

“Daarnaast speel ik graag cello. Ook muziek heeft mijn kijk op de leefomgeving verbreed. Zo schreef ik een bachelor-scriptie over de sloop van een muziekgebouw in Groningen. Dit naar aanleiding van controversieel omgevingsbeleid van de gemeente Groningen in de jaren ’60. Ook dit soort vraagstukken vind ik erg interessant. Ik help klanten graag bij het maken van goed duurzaam beleid, met als doel een betere omgeving voor iedereen.” 

Nieuwsberichten

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws