Nieuw gezicht: Anne van Santen

Sinds 1 oktober heeft Anne van Santen zich aangesloten bij Cyber Advies. Anne heeft bij Nederland Schoon en het Afvalfonds veel ervaring opgedaan in de wereld van (zwerf)afval. Een wereld die veel raakvlakken heeft met het beheer van de openbare ruimte en het beleid van gemeenten.

Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld als analist en strateeg, een combinatie die mooi aansluit bij de groeiende behoefte aan data-gestuurde besluitvorming in de publieke sector.

In haar werk zoekt Anne altijd  naar maatschappelijke relevantie, in combinatie met data. “Ik heb ook een tijdje data consultancy in de private sector gedaan, maar daar zijn het vaak echt platte cijfers. Terwijl in de openbare ruimte ieder cijfer iets tastbaars is, zoals een boom of straat. Dat vind ik het allerleukste, van realiteit naar model en van model weer naar praktijk. Want alleen met betrokken professionals laat je de gegevens ook echt vóór je werken.”

Vanuit deze kennis en interesse is Anne een mooie aanvulling op de specialisten binnen Cyber, die met Impact online op maat gemaakte doorrekeningen voor de openbare ruimte verzorgen.

Draagvlak en duidelijkheid

Vanuit haar studie Bedrijfskunde en Master Stakeholdermanagement, heeft ze een scherp oog voor processen en belangen. Ze heeft vele multi-stakeholder-projecten gedaan en streeft daarin naar draagvlak én duidelijkheid. Zo heeft ze inmiddels veel ervaring met gemeenten, advies- en onderzoeksbureaus en belangenorganisaties.

Daarnaast heeft Anne een passie voor natuur. “Ik doe niets liever dan wandelen in het bos en heb zelf herhaaldelijk ervaren hoe belangrijk het is om te ontladen en op te laden.” Dit doet ze met wandelingen, maar ook met een studie energietherapie. “Ik vind mezelf niet zweverig, en erken ook zeker het constructief inzetten van een placebo-effect. Maar ik geloof tegelijkertijd heilig in de verbinding tussen mens en natuur, en tussen mensen onderling. Uiteindelijk doen we het samen. En hoe je in je energie zit, is net zo belangrijk als hoe je in je functie zit.”

Nieuwsberichten

Feest in de leefomgeving!

Feest in de leefomgeving!

Cyber Advies bestaat dertig jaar. Hoogtepunt van dit jubileum is het congres ‘Feest in de leefomgeving’, met als thema ‘Meerwaarde in de...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws