Cyber Advies onderzoekt capaciteit ‘HLT Samen’

In 2017 is de werkorganisatie ‘HLT Samen’ ontstaan uit een fusie tussen de ambtelijke organisaties van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Cyber Advies heeft de opdracht gekregen om te verkennen of de beschikbare capaciteit binnen het team ‘Beheer Buitenruimte’ nog aansluit op de werkzaamheden en taken van de drie aangesloten gemeenten.

Binnen het onderzoek adviseert Cyber Advies daarnaast ook over de organisatie van het team. Sluit de opbouw van de afdeling (taken, rollen en functies) logischerwijs aan op de werkzaamheden en processen?

Met behulp van Impact inside rekenen wij de capaciteit cijfermatig en onderbouwd door. Minstens zo belangrijk zijn de interviews die we met de teamleden en leidinggevenden houden. Middels deze interviews maken wij het beeld van de taken en rollen compleet en toetsen wij verwachtingen en resultaten. Hierdoor zorgen we ervoor dat de uitgangspunten voor de doorrekening en ons advies helder zijn.

Openheid en transparantie
Op basis van de uitkomsten stellen wij een advies op over de benodigde opbouw en capaciteit van het team. Ook adviseren wij over eventuele vervolgstappen in de doorontwikkeling van het team en de rest van de organisatie. Inmiddels hebben we de eerste ronde van interviews achter de rug en zijn we bezig met de eerste rekenslag. Mooi en fijn om te merken dat er openheid en transparantie is en dat de onafhankelijke rol en expertise van Cyber Advies wordt gewaardeerd.

Wilt u meer informatie over dit traject en de ondersteuning die we u kunnen bieden bij organisatieontwikkeling en -advies? Neem dan contact op met Martijn Buitenhuis (06-20655859) of Ben Blokhuis (06-51379095) van Cyber Advies.

Nieuwsberichten

Vrolijke zomergroet

Vrolijke zomergroet

We hebben een boeiend half jaar achter de rug. Met een overname, een congres en feest ter ere van ons 30-jarig jubileum, nieuwe medewerkers en veel...

Lees meer

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws