Actief aan de slag met het waardenmodel

Dinsdag 29 november koos een twintigtal mensen ervoor niet naar de WK-wedstrijd Nederland-Qatar te kijken, maar meer te willen horen over het Waardenmodel Leefomgeving. Gemeente Bunnik ontving ons gastvrij en liet de deelnemers het centrum van Odijk tegen het licht houden met het Waardenmodel Leefomgeving.

 

 

 

 

 

Ziet het centrumgebied er representatief uit en wat is de beleving van de plek? En is het centrumgebied klaar voor toekomstige ontwikkelingen als een grootschalige dorpsuitbreiding? In groepjes werd op locatie gediscussieerd over de thema’s inclusiviteit, betrokkenheid, uitstraling en veiligheid en werden scores gegeven via het Apptimize Platform.

Veel gespreksstof

Terug op het gemeentehuis werden de resultaten vergeleken en de verschillende inzichten gedeeld. Dit leverde veel gespreksstof op over de kansen van het centrumgebied van Odijk. Ook is er input verzameld over de doorontwikkeling van het waardenmodel.

Een van de uitkomsten van deze sessie is dat de inwoners en andere gebruikers als gebiedskenners een actieve rol kunnen spelen in de vraagstelling en/of beoordeling van een gebied aan de hand van het Waardenmodel Leefomgeving. Daar kunnen we als Cyber verder mee!

Benieuwd of het waardenmodel ook iets voor u(w gemeente) is? Kijk voor meer informatie op: www.waardenmodelleefomgeving.nl.

Nieuwsartikelen

Cyber zet in op het waardengestuurd beheer van de leefomgeving

Cyber zet in op het waardengestuurd beheer van de leefomgeving

Hoe kun je de fysieke leefomgeving gezond en circulair inrichten en beheren? En daarbij tevens aandacht hebben voor klimaatadaptatie, biodiversiteit, veiligheid, uitstraling, milieu en betrokkenheid?Hoe weet je of je dat goed doet? Gemeenten en woningcorporaties...

Aan de slag met het waardenmodel

Aan de slag met het waardenmodel

Woensdag 13 september 2023 organiseerde Cyber samen met Stadswerk regio Oost een bijeenkomst over het ‘Waardenmodel Leefomgeving’. En niet zonder succes. Ruim veertig deelnemers van gemeenten, bureaus en een woningcorporatie kwamen in Raalte samen om meer inzicht te...

Cyber ondersteunt gemeente Emmen bij inrichting openbare ruimte

Cyber ondersteunt gemeente Emmen bij inrichting openbare ruimte

De gemeente Emmen heeft een aantal beleidskaders en een visie opgesteld voor de inrichting van de openbare ruimte. Samen met Cyber Advies is de gemeente gestart met de uitwerking van deze kaders en visie. Inmiddels hebben de eerste bijeenkomsten plaatsgevonden en...

Nieuwsberichten

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws